Sastav

Sastav: 10 ml

(dnevna doza)

u 100 ml  %    PDU*
Arginin 0,55 g 5,5 g
Vitamin B5 6,0 mg 60 mg 100
Vitamin B6 0,7 mg 7 mg 50
Vitamin B12 2,5 µg 25 µg 100
Vitamin D3 2,5 µg 25 µg 50
Jod 200 µg 2000 µg 133
Beta-glukani 80 mg 800 mg

Udruženo delovanje prirodnih supstanci!

Delovanjem prirodnih supstanci na limfno tkivo deteta, koje je odgovorno za imunitet moguće je ponovo uspostaviti normalan imuni odgovor, što dovodi do smanjenja veličine krajnika, uspostavljanja normalnog disanja, spavanja, rasta, razvoja i napredovanja deteta. I same infekcije organa za disanje postaju manje učestale, simptomi su blaži, a period oporavka je kraći.

 

Nakon brojnih iskustava lekara i pacijenata zaključili smo da simptomi koji prate respiratorne infekcije, kao i upale krajnika mogu biti ublaženi već tokom prvih nedelja primene preparata, ali je za potpuni efekat potrebno kontinuirano primenjivati preparat (posebno u jesenjem i zimskom periodu) i ispoštovati preporuku lekara po pitanju doze i dužine trajanja primene.

 

 

Doziranje:
5 do 10 ml dnevno

Sastojci: voda, prečišćena, fruktoza; arginin; beta glukani iz kvasca (Saccharomyces cerevisiae); limunska kiselina; aroma vanile; konzervansi: natrijum-benzoat, kalijum-sorbat; zgušnjivač: ksantan guma; vitamin B5 (kalcijum-D-pantotenat); vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid); vitamin B12 (cijanokobalamin), vitamin D3 (holekalciferol); prirodni karamel iz saharoze; kalijum-jodid.

Napomena: Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Proizvod nije namenjen deci ispod 3 godine. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Nakon upotrebe dobro zatvoriti bočicu. Proizvod ne koristiti nakon isteka roka upotrebe naznačenog na pakovanju. Prisustvo prirodnih supstanci može uticati na organoleptička svojstva proizvoda: moguće varijacije u boji i/ili ukusu ne utiču na kvalitet proizvoda.

Immunotrofina d rastvor je dodatak ishrani koji sadrži:

β-glukan – prirodna supstanca izolovana iz pekarskog kvasca, koja pripada grupi supstanci koji su imuno-regulatori. β-glukan je rastvorljivi bioaktivni polisaharid, unapređena forma fosfoglukana, wellmune 1.3/1.6 koji:
pojačava nespecifični i specifični imuni odgovor
povećava broj cirkulišućih neutrofila
pojačava efekat terapije antibioticima
aktivira makrofage, polinukleare u T limfocite.

β-glukan ima sposobnost da inhibira replikaciju virusa u najranijem stadijumu infekcije, zbog čega se njegova primena preporučuje u početnim fazama lečenja infekcija, kao i u prevenciji pojave respiratornih infekcija na početku sezonskih epidemija.

Arginin je jedna od 20 esencijalnih aminokiselina koja učestvuje u proizvodnji energije i neophodna je u dečjem uzrastu jer:
doprinosi imunitetu
doprinosi sintezi hormona rasta
doprinosi vitalnosti

Jod je hemijski element, snažan antioksidans koji je neophodan za stvaranje hormona štitaste žlezde, važan u imunom odgovoru, energetskom metabolizmu i formiranju limfnog prstena. Jod je i antiseptik, deluje na uzročnike virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Vitamin B5 ecencijalan u zaštiti sluznice, proizvodnji antitela, ključan je u stvaranju eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), polnih hormona i hormona stresa, deluje protivupalno.

Vitamin B6 neophodan za pravilnu funkciju imunog i nervnog sistema, pospešuje produkciju hemoglobina omogućavajući gvožđe u većim količinama. Učestvuje i u proizvodnji preko 60 različitih hormona, enzima, prostaglandina i neurotransmitera.

Vitamin B12 pozitivno utiče na koncentraciju, rast i formiranje crvenih krvnih zrnaca (nedostatak je uzrok perniciozne anemije). Bitan je i za proizvodnju genetskog materijala u ćelijama, održavanje zaštitnog omotača oko nerava (mijelin).

Vitamin D3 potreban za efikasno funkcionisanje imunog sistema, esencijalan u razvoju kostiju i zuba i boljoj funkciji mišića, doprinosi i smanjenju učestalosti infekcija uha.

*Nije moguće predozirati se vitaminom D.